Ik ben | I am

Ik ben liefde
Ik ben licht
Ik ben lol

Mijn naam is Marit. En ik ben dol op het leven!
Ik heb mogen ontdekken hoe ik iedere dag en in iedere ontmoeting eerst contact weet te maken met mezelf. Met wie ik ten diepste ben, met de waarden van waaruit ik leef en met de levensenergie (lol) die door mij heen stroomt. Oftewel- met mijn hogere zelf.
En vanuit dit “bewust zijn” leef ik het leven. Moeiteloos en vanuit overvloed.

Het ontdekken van je hogere zelf is een mooi proces. Hoe meer ballast je kwijt weet te raken, hoe dichter je bij jezelf en je zielsmissie komt. Na vele (innerlijke) reizen durf ik te zeggen dat ik echt ben thuisgekomen bij mezelf.
Hoe ben ik daar zo zeker van? Door de rust die ik iedere dag voel. Alles mag er zijn. Waardoor alles stroomt. Ik leef mijn leven vanuit overvloed en versta inmiddels de kunst van het bewust manifesteren. Hoe ben ik daar zo zeker van? Ik mocht de afgelopen jaren mijn eigen huis manifesteren en zowel de relatie als de baan van mijn dromen creëren. Ook heb ik me in de loop der jaren mogen omringen door een rijke Tribe aan sisters. Dit alles heb ik bewust gewenst, uitgesproken, intern besloten. En is dus ook terug te lezen in mijn journal.

Waarom spreek ik over authentiek leiderschap?
Het hebben van authentiek leiderschap gaat voor mij over “weten wie jij ten diepste bent”. Het leven vanuit jouw waarheid en grootste potentieel. En dat is voor ieder mens anders. Hoe meer jij er van jezelf mag zijn, hoe makkelijk je de ander ook zijn/haar ruimte in laat nemen. Het lukt dan zoveel beter om vanuit compassie in contact te zijn (en blijven) met de ander. “I do me- you do you”- zorgt voor zo’n heerlijk samenzijn en verrijkt steeds weer jouw eigen perspectief op het leven.

Dit lukt alleen als je je innerlijke wereld goed onder de loep durft te nemen. Wat is jouw verhaal? Welke pijn of welk ongemak komt af en toe naar boven? Op welke momenten voel jij weerstand? Welke mensen roepen schaduwgedrag in jou op? Hoe beter je jezelf kent- hoe bewuster je kunt “zijn” in het leven. Als je jezelf doorziet heb je altijd de keuze om vanuit liefde en compassie een situatie te benaderen, in plaats vanuit het oude “reageren”.

Dit “bewust zijn” leidt tot meer bewuste manifestaties. Dat kan iedereen.

Mijn gidsen, achtergrond, verhaal:
Ik ben een Hathor- godin van de liefde, expressie, plezier en moederliefde.
Ik heb ruim 20 jaar gewerkt in het onderwijs van Amsterdam Zuidoost en hou me nog altijd bezig met het maken van plezier, leren en ontdekken. Ik mocht mij bewegen als kleuterjuf, schooldirecteur en momenteel dus als coach in authentiek leiderschap en levenslol. Naast het hebben van mijn eigen onderneming ben ik nog altijd in het onderwijs actief om professionals (meer/weer) in contact te brengen met hun intuïtie. Het lerarentekort is wat mij betreft een groot signaal dat er meer aandacht mag komen voor authentiek leiderschap en levenslol van leerkrachten. Ik geef workshops en coach o.a. zij-instroom leerkrachten.
Ik ben moeder van 3 kinderen en woon samen met hen in een kleurrijke woning langs het Amsterdam Rijn kanaal. Ik ben dol op verhalen en blijf gefascineerd over de verschillende wegen die mensen bewandelen. Net als de kleuters uit mijn klas, kan ik mij nog iedere dag verwonderen en kan ik werkelijk genieten van kleine dingetjes en momenten in het leven.

Mijn soulsister Anne bracht mij in contact met het organiseren van reizen. Vanuit de liefde voor elkaar en het leven zelf- zijn de retreats naar Ibiza ontstaan.