Loopbaancoaching kan als studiekostenpost bij de belastingaangifte worden afgetrokken van inkomstenbelasting.

Loopbaancoaching is belastingaftrekbaar. Het kan als studiekostenpost bij de belastingaangifte worden afgetrokken. Dit geldt voor de coachingsessies voor particulieren, werkgevers en zelfstandig ondernemers. Je kunt 30 tot 50 procent terug krijgen bij de aangifte van inkomstenbelasting. Loopbaancoaching moet in verband staan met inkomensverwerving en of verbetering van je positie op de arbeidsmarkt.
Belastingaftrek loopbaanbegeleiding ook voor werkgevers en zzp’ers:
Voor werkgevers geldt dat loopbaancoaching onder gerichte vrijstellingen valt. De kosten zijn aftrekbaar als zakelijke uitgave. Ondernemers en zzp’ers kunnen de kosten als ondernemerskosten meenemen. Voor meer informatie kun je terecht bij de Belastingdienst.
Bijna alle kosten voor loopbaanbegeleiding zijn belastingaftrekbaar, met uitzondering van reiskosten. Let er op dat de nota’s daadwerkelijk zijn betaald in het jaar waarover de belastingaangifte wordt gedaan. Alleen dan zijn de kosten aftrekbaar. Wel geldt er een drempel van € 250,-. Het is dus belangrijk de nota in één belastingjaar te betalen, anders wordt er tweemaal rekening gehouden met de € 250,- drempel! Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst.
Aan deze informatie over fiscale regelingen kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer altijd bij de belastingadviseur.