Mijn innerlijk kompas

Ik heb ruim 20 jaar gewerkt in het onderwijs van Amsterdam Zuidoost en heb me dus dus mijn hele leven bezig gehouden met plezier maken (van kleuterjuf tot schooldirecteur) leren en ontdekken. Ik ben dol op verhalen en blijf gefascineerd over de verschillende wegen die mensen bewandelen.
Bijzonder hoe iedereen precies op zijn/haar pad krijgt wat ze wijzer, sterker, bewuster en vaak milder maakt. Toeval? Ik geloof van niet. Ik geloof dat we aantrekken in het leven waar we ons aandacht op focussen. Als je denkt in overvloed en je kunt voelen waar je wil zijn, sta je het toe in je leven.

Mijn eigen pad bracht me waar ik nu ben. Lopen op mijn pad voelt nog altijd als een oneindige reis. Vol vertrouwen en met veel plezier blijf ik reizen. Ik heb op de paden achter mij mogen ontdekken hoe.
Ik was verdwaald, ben onderuit gegaan, vies geworden en heb me vaak genoeg gestoten. Ik wist niet goed waar ik heen wilde. Medereizigers kozen voor een ander pad. Het was allemaal nodig. Niets was meer zeker en dat gaf ineens heel veel ruimte.
Onderweg heb ik nieuwe reizigers ontmoet en mocht ik door met hen samen op te lopen mezelf opnieuw ontmoeten. Ik heb gedanst, gelachen, lief gehad en ontdekt waar het leven over mag gaan voor mij.

Als het oude niet past – en je weet nog niet welk nieuw pad je in wil slaan, dan is het fijn als je de tijd onderweg als een mooie (innerlijke) reis ziet. Het mooie is dat reizen helemaal niet over de bestemming gaat, slechts over de reis zelf. Reizen is voor mij- Je innerlijke kompas ontdekken.
Als je weet waar jouw hart sneller van gaat kloppen -weet je ook wat voor jouw klopt. Als je daar op focust zul je merken dat ook jouw pad zich zal ontvouwen. Met een bewust innerlijk kompas en je aandacht afgestemd op wat je wil- maak je je eigen levensscript.